Проверяват агресивността на варненските деца

Проверяват агресивността на варненските деца

Проверяват агресивността на децата във Варна с проекта „Да надмогнем конфликта с нас и с другите“. Той е насочен към превенция на рисково поведение и правонарушения сред младите хора, към предотвратяване на физически или психологически вреди, обясниха от общинската дирекция „Превенции“.

Това ще се получи чрез лекции, водени от експерт по трафик на хора и рисково поведение, както и с провеждането на социологическо проучване сред учениците от училищата във Варна. Това ще даде основа за въвеждане на добри методики срещу асоциални прояви.

В първия част по проекта, който е финансиран от община Варна, експерт по трафик на хора и рисково поведение, ще проведе обучителни лекции сред ученици от училища в града. След това следва социологическо проучване.

То ще даде анализ за личностните рискови фактори у децата и младите хора, като натиск и стрес, депресия, агресия, импулсивност и хиперактивност, асоциално поведение, психически проблеми, които са породени от семейна среда, отношенията между учител - ученик и учител - родител,

нисък социалноикономически статус, връстници, които извършват престъпление, нисък родителски контрол, отказване от родителски отговорности, конфликт в семейството, ниска дисциплина, близост с вредна среда, ниски образователни стремежи и отчуждение от системата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.