Проверяват агресивността на децата във Варна с проекта „Да надмогнем конфликта с нас и с другите“. Той е насочен към превенция на рисково поведение и правонарушения сред младите хора, към предотвратяване на физически или психологически вреди, обясниха от общинската дирекция „Превенции“.

Това ще се получи чрез лекции, водени от експерт по трафик на хора и рисково поведение, както и с провеждането на социологическо проучване сред учениците от училищата във Варна. Това ще даде основа за въвеждане на добри методики срещу асоциални прояви.

В първия част по проекта, който е финансиран от община Варна, експерт по трафик на хора и рисково поведение, ще проведе обучителни лекции сред ученици от училища в града. След това следва социологическо проучване.

То ще даде анализ за личностните рискови фактори у децата и младите хора, като натиск и стрес, депресия, агресия, импулсивност и хиперактивност, асоциално поведение, психически проблеми, които са породени от семейна среда, отношенията между учител - ученик и учител - родител,

нисък социалноикономически статус, връстници, които извършват престъпление, нисък родителски контрол, отказване от родителски отговорности, конфликт в семейството, ниска дисциплина, близост с вредна среда, ниски образователни стремежи и отчуждение от системата.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Йорданка Фандъкова: Няма битка за София, а работа за града и хората

Градът ни празнува с вярата, надеждата, любовта и мъдростта. На фона на хилядолетната му история, нашите мандати са като мигване на окото. От гледна точка на човешкия живот обаче, те са време, което не трябва да бъде пропилявано. Това заяви в словото си столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на тържествената сесия на СОС.

Оперна прима се просълзи на юбилейна изложба

Сълзи на вълнение предизвика в очите на легендарната оперна прима от близкото минало Стефка Минева картина от юбилейната изложба на нейния връстник Сашо /Санди/ Сандев в култовата старозагорска галерия Байер.

Днес топло, от утре есенно захлаждане

Топло ще бъде времето над цялата страна. Температурите ще са между 29 и 34 градуса, като най-високите стойности ще са в Югозападна България.