0

С ериозен скандал обърка подготовката на ЦСКА в Турция. „Червените“ трябваше днес сутринта да премерят сили с австрийския „Хартберг“ във втората си проверка, след като двубоят бе отложен от предния ден заради силен снеговалеж.

Сериозен скандал обърка подготовката на ЦСКА в Турция. „Червените“ трябваше днес сутринта да премерят сили с австрийския „Хартберг“ във втората си проверка, след като двубоят бе отложен от предния ден заради силен снеговалеж.

Играчите на Стойчо Младенов и австрийците излязоха да загряват и бяха готови за началото на срешата, която бе заложена и зa пряко телевизионно излъчване по „Диема Спорт“. В последния момента обаче на заснежения терен се появи собственикът на спортния комплекс, който изгони двата тима. Причината е, че според него евентуален мач при тези тежки условия ще съсипе тревното покритие. Това вбеси и двата тима, които настояха да играят, но все пак турчинът остана непреклонен.

Така проверката окончателно пропадна, тъй като австрийците се качиха на самолета към родината си.

От ЦСКА се опитаха да реагират светкавично и да намерят съперник за следобеда, но в крайна сметка не успяха.

Така Стойчо Младенов бе принуден да събере тима за тренировка и не успя да види футболистите в игрова обстановка. Столичани вече направиха една проверка в южната ни съседка, в която завършиха наравно 1:1 с полския "Стал" (Миелец).

В същото време сирийският национал Мохамед Осман, който бе на проби в ЦСКА, няма да остане в отбора, съобщиха от клуба. Той изигра едно полувреме в първата контрола на "червените", като дори асистира на Калоян Кръстев за попадението, но по всичко изглежда, че не е успял да убеди треньорското ръководство. Същата бе съдбата и на левия бек Алексис Коли, който също напусна лагера на ЦСКА.

Малко по-късно пък стана ясно, че „армейците“ ще се опитат да привлекат обещаващия португалски нападател на "Ещрела Амадора" Диого Пинто. Той е реализирал 11 гола в 19 мача за отбора, твърдят португалските медии. Зимният трансферен прозорец у нас е отворен до февруари, така че родният отбор може да осъществи трансфер, а местният A Bola твърди, че „червените“ ще предложат 500 хиляди евро за услугите на 22-годишния стрелец.