0

П росторната дневна може да бъде превърната в две удобни помещения още на ниво проект. Това е постижимо благодарение на изграждането на различна подова настилка в двете помещения или пък боядисването на стените им в контрастни тонове.

Просторната дневна може да бъде превърната в две удобни помещения още на ниво проект. Това е постижимо благодарение на изграждането на различна подова настилка в двете помещения или пък боядисването на стените им в контрастни тонове.

С тази идея всяка преградна стена, която иначе ще стесни общото пространство, става напълно излишна, а експериментите с дизайна на обзавеждането са добре дошли. Устойчивата секция ви предоставя допълнително място за поставяне на книги и декорации, препоръчват експертите на MaistorPlus.

Функционално решение за преграждане на хола в компактното жилище е поставянето на практична секция. В този случай трябва да обърнете внимание на съчетанието от цветове и материали, така че да се получи максимално хармонична обстановка. По този начин

ще компенсирате липсата на достатъчно пространство за съхранение на вещи

в малкия апартамент, като ще разполагате и с допълнителна площ за подреждането на красиви декорации! Плъзгащите се врати ще създадат усещане за уединение. Стъклените врати са идеален начин да отделите дневната от спалнята например, тъй като те ще попречат на шума от телевизора да наруши вашия спокоен сън. Разделящите врати от този тип могат да бъдат създадени както от фино стъкло, така че помещенията да изглеждат по-просторни, така и от по-стабилни непрозрачни плоскости, които ще допринесат за уединението в стаите. Компромисен вариант е поставянето на стъклена плъзгаща врата и леки завеси, които през деня допускат светлина в спалнята, а нощем създават усещане за пълно спокойствие.

Съвременните жилища се нуждаят от практични решения за разделяне на пространството, които позволяват на удобната кухня и комфортната дневна да съжителстват в една обща стая.

Някои проекти

понякога изглеждат идеално на теория

но на практика е възможно да се получат всякакви инциденти, които да провалят първоначалния план. Хубавото е, че някои от "произшествията" всъщност се оказват доста по-ефектни от това, към което сме се стремели.

Такъв е и случаят с преобразяването на тази керамична саксия, закупена, за да бъде новият дом на едно стайно растение.

Идеята на собственичката е била да смени старата неугледна саксия с нова, която да бъде боядисана в яркожълто. Цветът е трябвало да бъде съчетан с жълтия стол в дневната, представляващ весел акцент в помещението.

На първо време трансформацията на саксията в жълто интериорно бижу е вървяла прекрасно. Боядисването е било реализирано на малки стъпки, внимателно и бавно. В един момент от процеса обаче собственичката на растението започва да се уморява от бавните темпове, с които напредва, и решава да преосмисли подхода си. Взима

значително по-голяма четка за боядисване, която съответно попива идоста повече боя

В резултат се получава разтичане на жълтите струйки по саксията, които в крайна сметка са оставени да засъхнат така, както са си, за да се запази изненадващият арт ефект. Макар и да няма голям опит в боядисването, дамата, чието творение описваме тук, знае как щадящо се пресаждат големи растения. Тъй като и без това не държи на стария дом на зеления си любимец, тя сваля една от "стените" му с помощта на чук и растението е готово да излезе максимално лесно.

Когато вече всичко е готово, растението и новата му саксия могат гордо да бъдат настанени до жълтия стол в хола. Атмосферата в стаята е променена значително само с един малък щрих в интериора.