Проститутки и травестити тормозят  цял блок в Русе
5

Проститутки и травестити тормозят цял блок в Русе

Проститутки и травестити тормозят от години живеещите в блок „Левента“ в Русе. Многоетажната кооперация се намира на булевард „България“, по който минава целият трафик от и за Румъния. Жриците на любовта използват автобусната спирка пред блока за свой сборен пункт и оттам махат на преминаващите шофьори да спрат.

От 22,00 часа до 3,00 часа след полунощ хората от кооперацията не могат да мигнат заради виковете и разправиите между предлагащите платена любов. Чашата на търпението им преля и днес по обед те се събраха на протест, за да изразят възмущението си и да искат от властите разрешение на проблема.

„Тук не може да се живее спокойно. Работя на смени и се притеснявам , когато се прибирам нощем. Наблизо има детска градина и училище. Внучката ми ме пита: „Бабо, защо тези хора са облечени по този начин?“ Какво да й кажа, как да й обясня? Опасно е и за тийнейджърите, които се прибират по-късничко. На сутринта районът е превърнат в бунище от изпражнения и изхвърлени дрехи, чаши, фасове и всякакви нечистотии. И в подлеза е така. Не може повече да се търпи!“, оплака се Марийка Вълкова.

Сред проституиращите имало жена с психически проблеми, която по цяла нощ крещяла нецензурни изрази след всеки тежкотоварен камион, който не спирал на помахването й. Когато положението ставало нетърпимо, хората се обаждали на тел. 112, идвала полиция, но след час-два или пък на следващата нощ жриците се връщали отново.

Проститутките и травеститите тормозели често и мъжете от квартала с предложения за платена любов.

„Щом спра да паркирам автомобила си, отварят вратата, качват се и ми предлагат офертата си. Гледам да не се карам много-много с тях да не набележат колата ми и на сутринта да я намеря изподраскана“, казва 23-годишният Преслав Стефанов.

Хората искат да се осигури постоянно полицейско присъствие в района, а докато проблемът се разреши и проститутките окончателно бъдат изгонени от спирката, общината да постави химическа тоалетна, за да не плъзнат зарази.

Ръководителят на общинския отдел „Екология“ Георги Игнатов коментира, че кметството изпълнява задълженията си по поддържането на района и всеки вторник и петък извършва почистване на подлеза, който според протестиращите се използвал за тоалетна от жриците.

Главен инспектор Явор Иванов, който е началник на сектор „Охранителна полиция“ към Първо РПУ в Русе, обясни, че служителите извършват редовно проверки по целия булевард „България“, а не само на спирката пред блок „Левента“ и то не само след подаден сигнал. Лица, които да проституират в района на жилищния блок, не били установявани. Оправданието на жените, които се събирали на спирката, било, че чакат транспорт. От началото на годината полицията е съставила 82 акта на лица на булевард „България“, за които се знаело, че проституират. Издадени са и толкова наказателни постановления.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.