Пропагандата на в. „Сега“ и раздвоението на личността

Пропагандата на в. „Сега“ и раздвоението на личността

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

„Шизофренията е психическо разстройство, характеризиращо се с нарушение на мисловните процеси и най-често проявяващо се със слухови халюцинации, параноични или фантасмагорични налудности“, гласи определението за това специфично ментално състояние, дадено в „Уикипедия“

Т.нар. свободна енциклопедия и по-специално статиите за българския обществен живот в нея са любимо поле за пропагандните писания на манифактурата за клевети на олигарха Иво Прокопиев и ортаците му Цветан Василев, Сашо Дончев и Огнян Донев. Но явно както те, така и „трудоваците“ им на уикипедичния и медийния фронт са пропуснали текстовете за шизофренията, позната още и като раздвоение на личността. Иначе отдавна щяха да са се самодиагностицирали и поне да се пробват да избягват очебийните проявления на болестта.

Каква друга диагноза освен „раздвоение на личността“ може иначе да се постави на издавания от Газовия барон Сашо Дончев в. „Сега“, след като вестникът за нула време генерира две взаимоизключващи се изказвания за доклада за състоянието на медийния сектор на Комисията за защита на конкуренцията, само и само за да удари враг №1 и на собственика си, и на ортаците му олигарси – Делян Пеевски?

12 юли, четвъртък. Любимото перо на пропагандната машина на задкулисието, към която принадлежи и „Сега“ - агентът на ДС, преподавател във ФЖМК, член на ръководството на полулегитимния СБЖ и „топавтор“ на вестника Светослав Терзиев обявява първо пред БНР, след това на сбирка на СБЖ, че докладът на КЗК разбил на пух и прах твърденията на медиите от издателската ни група, че нямало монопол на разпространителския пазар. Според Терзиев комисията не само констатирала такъв, но и обявила, че процентът на монопол е 96%. В доклада на комисията подобни твърдения изобщо няма и няма как да ги има, защото нямат нищо общо с истината и реалността. Но не това е важно за Терзиев. Важното е опорката на задкулисието да се преповтаря и той като добре обучен негов агент го прави.

17 юли, вторник. Друго перо на в. „Сега“ пуска цяла страница анализ във вестника, чийто основен мотив е друга опорка на задкулисието. Отново срещу враг №1 на олигарсите – издателя ни Делян Пеевски. Тя обаче гласи следното: докладът на КЗК е „повърхностен и безкритичен“, затваря си очите за монопола и обслужва издателя ни Делян Пеевски, защото бил в подкрепа на внесения от него и колегите му от ДПС Хамид Хамид, Йордан Цонев и Велислава Кръстева законопроект за по-голяма прозрачност в медийния сектор.

Така, в рамките на само няколко дни, „Сега“ не само се самоопроверга, но извади наяве истинската шизофренна същност на пропагандната машина, създадена от медиите на Прокопиев и сие. Важни за марката „Капитал и ко“ са не фактите, а опорките. Дори и да са взаимоизключващи се.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.