Промяна в маршрута на столична автобусна линия заради ремонт (КАРТА)

Промяна в маршрута на столична автобусна линия заради ремонт (КАРТА)

От 24.11.2021 г. до 14.12.2021 г. включително се забранява влизането на пътни превозни средства от бул. „Цар Борис III“ и от ул. „Мъглен“ към ул. „Софийски герой“ и от ул. „Софийски герой“ към бул. „Цар Борис III“ и ул. „Мъглен“.

 

От 24.11.2021 г. до 14.12.2021 г. включително се променя маршрутът на автобусна линия № 63 само в посока бул. „Цар Борис III“, както следва: по маршрута до кръстовище бул. „Цар Борис III“ - ул. „Софийски герой“, по бул. „Цар Борис III“, по бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов“, обръщане посоката на движение на кръстовище бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов“ - ул. „Св. Георги Софийски“, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов“, по бул. „Цар Борис III“ и по маршрута в посока планина Витоша. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на спирки с кодове 6097 „Кв. Лагера“ и 0393 „Бул. Цар Борис ІІІ“. Закриване на спирка с код 2423 „Ул. Феликс Каниц“.

„Работата по най-натовареното столично трамвайно трасе – това на трамвай N5 е приоритет за Столична община. Огромната част от това трасе е разположено по една от основните столични пътни артерии - булевардите „Тотлебен“ и бул „Цар Борис III”. Работата във всяко едно кръстовище по нея е сериозно предизвикателство, като целта ни е да ги освобождаваме в максимално кратки срокове. В понеделник завършихме дейностите в кръстовището с бул. „Гешов“ и веднага възстановихме възможността за безпроблемно преминаване оттам. От сряда започваме работата в следващото кръстовище - това с ул. „Софийски герой“. Призоваваме всички граждани, които обичайно преминава през него, до 14 декември да реорганизират маршрута си, за да се избегнат сериозни задръствания и в преките“. Коментира зам.-кметът по строителството в СО инж. Ангел Джоргов.

Ремонтът на релсовия път в кръстовището на бул. „Цар Борис III” и ул. „Софийски герой“ е част от цялостния мащабен проект за реконструкция на релсовия път от ухо „Съдебна палата“ до ухо „Княжево“ и се реализира от Столична община по Проект „Интегриран столичен градски транспорт-фаза II“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.