Индекс промишленото производства на Тайван, след 4 месеца спад, през април отново отчита ръст от 1,04% и достигна ниво от 103,81 на сто, съобщава „Синхуа”.

Подиндекса на обработващия отрасъл, на която осигурява 90% от промишленото производство на острова се увеличава с 0,94% на годишна база. Минната индустрия, гражданското строителство и водоснабдяването обаче са спаднали съответно с 1,46% и 0,17%, а в снабдяването с електричество и газ понижението е 2,68 на сто.

Общо промишленото производство спрямо март се увеличава с 5,49%, а обработващият отрасъл - с 6,35 на сто. За четиримесечието обаче промишленото производство се е съкратило с 3,05% на годишна база, а обемът на обработващия сектор се намялал с 3,24 процента.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕП подкрепи Кристин Лагард за президент на ЕЦБ

Европейският парламент подкрепи днес с 394 гласа "за" срещу 206 "против" и 49 въздържали се Кристин Лагард за следващ президент на Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщиха световните агенции.

България е сред водещите страни в Европа по управление на корабния трафик

„Гордост е да кажем, че сме сред четирите водещи държави в Европа по управление на корабния трафик“, заяви във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при откриването на Международната конференция „20 години Ръководство на корабния трафик в България“.

Задава се внос на мед с пестициди от Южна Америка

Огромни количества пчелен мед ще бъдат внесени в ЕС и респективно в България от Южна Америка, като има риск голяма част от тях да съдържат остатъци от пестициди, забранени за използване в Европа. Причината е постигнато политическо споразумение между Общността и аналогичната организация за свободна търговия МЕРКУСОР на страните от субконтинента.