Промишлеността с 0,7% надолу през януари

Промишлеността с 0,7% надолу през януари

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) през януари при сезонния индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 1.6 на сто в сравнение с декември 2019 г. През януари 2020 г. календарният индекс на промишленото производство е с 0.7 на сто под равнището на съответния месец на миналата година.

През януари 2020 г. увеличение спрямо предходния месец е регистрирано в преработващата промишленост - с 3.6 на сто, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.6 на сто, а намаление - в добивната промишленост - с 3.3 на сто.

На годишна база спад на промишленото производство, изчислен от календарните данни, е отчетен в добивната промишленост - с 11.7 на сто, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7.2 на сто, а ръст - в преработващата промишленост - с 2.1 на сто.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.