Променят закона за обществените поръчки

Променят закона за обществените поръчки

Със 108 гласа "за", 1 "против" и 41 "въздържал се" бяха приети промените в Закона за обществените поръчки на първо четене без дебати.

Промените предвиждат отпадането на външни експерти при осъществяване от Агенцията за обществени поръчки контрол на случаен избор.

Липсата на достатъчно специалисти с необходимите професионални знания и опит при поръчки със сложен сюжет и ниското качество на експертизата води до неефективност на проверките.

Заложени са и нови възможности при възлагането на обществените поръчки чрез събиране на оферти с обява с прилагане на т. нар. обърнат ред за възлагане и удължаване на срока за получаване на оферти в определени случаи.

С предложените промени се изпълняват изисквания на европейското законодателство за сключване на обществени поръчки за снабдяване с лекарства, консумативи и различни други услуги.


 
 
 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.