Промените в климата тема на дискусия между учени и бизнес

Промените в климата тема на дискусия между учени и бизнес

650 компании от 30 държави с щандове в Пловдив, Участниците в конференции ще обсъждат и мерките за предпазване от коронавируса и модерната винотерапия

Промените в климата и как те се отразяват върху модерното земеделие, са един от акцентите в деловата програма на пролетните изложби в пловдивския панаир.

Именно на тази тема ще бъде кръглата маса ,,Предизвикателствата и решенията за земеделието, свързани с  климатичните и екологичните промени“ ще се проведе на 20 февруари. Председателят на Селскостопанската академия  проф. д-р Мартин Банов ще представи доклад „Новите зелени приоритети в Общата селскостопанска политика,  научни подходи и иновативни решения, свързани с адаптиране към климатичните промени и намаляване на вредните въздействия върху околната среда“.

Ще бъдат презентирани практики за устойчиво земеделие, растителна селекция, намаляването на екологичния отпечатък в животновъдството. Селскостопанската академия организира още една кръгла маса – „Как да защитаваме по-добре растенията в променящия се свят“, на 21 февруари. В същия  ден международна конференция ще събере представители на институти и фирми за дебати по темата „Биологичното земеделие - решение за промени в климата“.

Екологичната тема е водеща и за кръглата маса „Тенденции в развитието на хранителната индустрия и опазване на околната среда“ на 20 февруари. В дискусията ще се включат представители на основните браншови сдружения от отрасъла.

„Коронавирус и превенция“ и „Винотерапия“  са основните теми на обществен форум, иницииран от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет. Той ще се проведе на 22 февруари.

В същия ден ще бъдат обявени и победителите в конкурса „Изборът на потребителя“ за най-предпочитаните продукти, представни в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“. 26 събития включва съпътстващата програма на четирите изложби. Те започват на 19 февруари и приключват на 23 февруари, когато ще станат ясни имената на посетителите,  спечелили наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: кафе машина за капсули Caffetiammo, подаръчна кошница от фирма „Ростар“ и бензинова моторна резачка RURIS 242 заедно с аксесоари за нея. 

Гостите на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване ще видят иновации, демонстрирани от близо 650 компании от 30 държави.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.