Прокуратурата възложи на Фандъкова да провери опазването на зелената система

Прокуратурата възложи на Фандъкова да провери опазването на зелената система

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София Йорданка Фандъкова да  направи проверка дали се спазват нормативните изисквания за поддържането и опазването на зелената система в столицата, съобщиха от държавното обвинение.

Трябва да се провери как изпълняват правомощията си кметовете на райони и общинските органи по озеленяване към районите и дали се следват посочените Правила за управление на програма "Зелена София".

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, сочеща недобро управление на зелената система на територията на Столична община. Описаните в публикациите неблагоприятни обстоятелства засягат значими обществени интереси, свързани със запазване и подобряване на зелените площи на територията на столицата.

От Столична община се изисква да изпрати във ВАП становище по поставените в публикациите въпроси, както и информация относно предприети мерки, взети решения и постигнати резултати. В случай, че при проверката се разкрият и други обстоятелства от значение за пълното изясняване на поставените въпроси, следва да се отразят в обобщаващия акт, както и съответните констатации с предприетите мерки от общината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.