Проверка за съществуването на три незаконни язовира в землището на село Змейово е разпоредила старозагорската районна прокуратура. Тя е възложена на ОД на МВР и трябва да бъде осъществена в двумесечен срок. Магистратите са се самосезирали в резултат на публикации в печатни медии и социалните мрежи през последните дни.

Публикациите са възоснова резултати от проверка на експерт от Басейнова дирекция „Източно беломорски“-Пловдив, извършена на 5 декември м.г.

Според експерта Ленко Иванов по течението на применаваща през селото река, приток на Бедечка са констатирани 3 микроязовира, за които не е било издавано във времето разрешение. На брега на единия е констатирана помпен агрегат, а на другия е имало ограда и място за водопой на едри животни.На практика след последното самоделно съоръжение няма отток на водата, реката е станала сухо дере.Проверката е с цел установяване на данни за престъпление по член 353 ж от НК./ Който в нарушение на закон изгради водовземно съоръжение или съоръжение за използване на повърхностни или подземни води, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева./.

По същия случай от 16 януари т.г. в районната прокуратура се наблюдава и  преписка по надзора за законност.

По темата: Змейово
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трима от нападателите от автобус 404 – под надзор на Детска педагогическа стая

Трима от общо четиримата задържани за нападението над 14-годишно момче в столичния автобус 404 са пуснати под надзор на Детска педагогическа стая. Това бе решението, взето от съдия Веселина Няголова от Софийски районен съд, където се гледаше мярката за неотклонение на нападателите Дейвид Левчиев, Христо Иванов, Денис Иванов и Антон Михайлов.