Прокуратурата разпореди проверки в хранителни магазини и аптеки в пазарджишко

Прокуратурата разпореди проверки в хранителни магазини и аптеки в пазарджишко

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Пазарджик се извършват проверки за законност, относно спазване на разпоредбите на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за защита на потребителите, на територията на област Пазарджик.

В тази връзка са предприети мерки за предотвратяване на продажбата на хранителни продукти в магазините и лекарствени продукти в аптечната мрежа, както и в складовите бази и чрез обяви, публикувани в интернет сайтове, на спекулативни цени. 

За времето на обявеното извънредно положение в страната, е възложено на контролните органи – Регионална здравна инспекция – Пазарджик, Областна дирекция по безопасност на храните, Регионална дирекция на Комисията за защита на потребителите, ОД на МВР – Пазарджик и ТД на НАП – Пазарджик, да извършват ежедневни и постоянни проверки в горепосочените търговски обекти.

Контролните органи ще проверяват деяния, нарушаващи разпоредбите, свързани с търговията с хранителни продукти и лекарствени продукти без разрешение, в това число, предлагане и продажби по интернет.

При констатирани нарушения контролните органи ще предприемат действия за налагане на административни санкции. В случай на установени данни за извършени престъпления е указано да бъде уведомявана Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.