0

С офийска районна прокуратура се самосезира във връзка с публикация на столичния общински съветник Б.Б. в социална мрежа, в която пише, че е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му, която е потвърдена и от чуждестранните партньорски служби, съобщиха от държавното обвинение.

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с публикация на столичния общински съветник Б.Б. в социална мрежа, в която пише, че е получил информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му, която е потвърдена и от чуждестранните партньорски служби, съобщиха от държавното обвинение.

Прокурор от Софийска района прокуратура ще извърши лични проверка по случая, а Б.Б. ще бъде призован за снемане на обяснения.

Във връзка с твърденията на Б.Б. са изпратени писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАР, ДАНС и до Служба „Военно разузнаване“ с въпроси дали са сезирани за заплаха спрямо него и ако да – какви мерки са взети за защитата му.

В публикацията си общинският съветник Б.Б. пише, че е дал подробни показания пред компетентните органи. В прокуратурата до момента не е постъпила подобна информация от институциите, която по закон трябва да бъде докладвана незабавно на прокуратурата. Необходимостта от осъществяване на ръководство и надзор за законосъобразното и навременно извършване на действия по сигнали, съдържащи данни за извършени престъпления, е изключително правомощие на Прокуратурата на Република България.