Прокуратурата против предсрочното освобождаване на Йожи от
2

Прокуратурата против предсрочното освобождаване на Йожи от "Наглите"

Прокуратурата е с категорична позиция срещу предсрочно условно освобождаване на осъдения за тежки престъпления участник в групата на „Наглите“ Ивайло Ефтимов - Йожи, съобщиха от държавното обвинение.

В четвъртък Софийският апелативен съд разгледа жалбата на защитата на Йожи, изтърпяващ едно общо наказание от 18 години „лишаване от свобода“ за извършени от него престъпления – отвличания, грабеж, участие в организирана престъпна група.

С нея се оспорва определението на първоинстанционния съд, с което е оставена без уважение молбата на осъдения за предсрочно условно освобождаване от остатъка на наложеното му общо наказание „лишаване от свобода“.

По искане на защитата разпитани служители от затворническото общежитие.

В хода на заседанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е заявил категорично несъгласие за предсрочно условно освобождаване на осъдения Ефтимов. Изтърпяваното от него наказание е за извършени тежки умишлени престъпления срещу личността с висока степен на обществена опасност. Въпреки че към настоящия момент осъденият е изтърпял две трети от наказанието, позицията на държавното обвинение е че не са налице достатъчно убедителни доказателства за поправянето на Ефтимов в затвора. Такова е и становището на представителя на началника на пенитенциарното заведение.

Предстои произнасянето на съда.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.