Прокопиев пере през Пинокио фейкове за Делян Пеевски

Прокопиев пере през Пинокио фейкове за Делян Пеевски

  • Христо Иванов повтаря опорките на господаря си от „Капитал“
  • Фамилията на олигарха за пореден път скрепи съюза си с Лозан Панов и неговия Черен лебед

Подсъдимият олигарх и господар на мейнстрийма Иво Прокопиев за пореден път показа, че няма топки да разпространява с лицето си лъжите срещу враговете си, които спуска на подставените си лица под ормата на опорки. Така разградският каолинов бос за пореден път изпра фейк за Делян Пеевски през подопечната си пионка Пинокио.

Прокопиевият бивш правосъден министър и настоящ сламен лидер на бутиковата му партия „Да, България“ станала вече по-известна като“Демократичен Болшевизъм“, разпръсна някакви тезиси срещу прокуратурата по повод предстоящото й съвещание в понеделник в Бояна. Повтори и опорката на Прокопиев за имагинерна симбиоза между главния прокурор и депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Доколко това изобщо няма връзка с реалността е достатъчно показателен фактът, че обвинител №1 бе избран от Висшия съдебен съвет по правилата, създадени и наложени именно от пионката на Прокопиев Христо Иванов. Що се отнася до симбиозата – тя е другаде, при това много видима - между фамилията Прокопиеви и семейство Панови, през която олигархът владее Темида.

Нека само да припомним, че в четвъртък бяхме подложени на безпрецедентен натиск от частния съд на Прокопиев, който се опита да запуши устата на „Телеграф медиа“ като наложи глоба от 40 000 лв. за книгата „Яслата на агнешките главички“ и едно издание на „Факт Телеграф“, в които с документи и факти се разкрива грабежът на България при управлението на Иван Костов. Тогава Прокопиев от обикновен репортер се събуди милионер. Получи на готово почти за без пари винзавода “Дамяница“ и „Каолин“ - най-голямото предприятие и монополист на Балканите за производство на каолин и кварцов пясък. Буквално грабежът стана с благословията на Фетхуллах Костов, който създаде паралелната държава у нас. И с решаващата помощ на Агнешкия крал Никола Николов, който като депутат и председател на икономическата комисия в тогавашното Народно събрание ревностно прокарваше интересите на своя градски Прокопиев. Почти идентичен съдебен фарс се разигра на 8 юли т.г., когато съдът с безпрецедентно решение изпра скандалното минало на съпругата на Панов- Елисавета Панова. На практика решението доказа нагледно, че грантовете са завзели темида и обслужват интересите на задкулисието. До въпросното скандално развитие се стигна, след като жената на Панов – по-известна с наименованието й Черния лебед, дадено й от проваления правосъден министър и настоящ сламен лидер на олигархичната партийка „Да, България“ Христо Иванов в стенограмите на задкулисието „АРГО-гейт“ - се ожали от „Телеграф“ и „Монитор“. Заради разкритието на вестниците ни, че в системата на МВР дамата присъства с кримирегистрация. Въпреки че беше приложен документ, който доказва това, съдиите решиха да си затворят очите и да не вземат предвид решението на първа инстанция в полза на „Телеграф“ и „Монитор“ от април 2018 г., на магистрата от Софийския районния съд Мария Запрянова. Тя отхвърли претенцията на Панова за обезщетение от 30 000 лева, тъй като по делото безспорно е било доказано, че криминалната регистрация на съпругата на председателя на ВКС е факт. Частният съд на олигархията пожали и Иво Прокопиев по аферата EVN, в която държавата беше ужилена навремето с 20 млн.лв. от тогавашните министри Дянков и Трайков, а Прокопиев им беше помагач. Само че сложи 1,2 млн.лв. в джобовете си като посредник по сделката.

Така че Пинокио няма право да твърди за някаква симбиоза на Пеевски. Симбиозата е между фамилията на Лозан Пенков и неговия Черен лебед и фамилията на олигарха Прокопиев, скрепена със съдебни решения, с които се прави опит да се наложи цензура на изданията на „Телеграф медиа“ и да ни се запушат устите. Само че това няма как да стане и ние ще продължим с разкритията си за аферите на задкулисието, което вече десетилетия ограбва държавата и обществото.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.