Прокопиев и гласът на Костов удрят банка с фейк за Пеевски
5

Прокопиев и гласът на Костов удрят банка с фейк за Пеевски

Стратегията на Фабриката – приписва му фиктивни връзки с компании с реален бизнес, за да ги атакува

Подсъдимият олигарх Иво Прокопиев спази норматива в собственото си издание „Капитал“ като публикува отново фалшива новина за депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Очаквано, тя надлежно бе препечатана от друг виден болт от манифактурата за лъжи на олигархията - „Медиапул“ на Стояна Георгиева - говорителката на експремиера и ментор на задкулисието у нас Иван Костов.

Този път дежурната инсинуация за имагинерни връзки с фалиралата КТБ, която рухна под вещото ръководство на кредитния фараон Цветан Василев, укриващ се в Сърбия след като ужили с 5-6 млрд.лв. вложителите, е заменена с авторитетната Българска банка за развитие (ББР).

Двете издания, съществуващи само за да обслужат задкулисните си тартори и техните интереси, приписаха отново несъществуващи заеми на Пеевски, като ги омотаха с вехтите опорки „Техномаркет“ и „Булгартабак“. Нищо ново под слънцето, но пък като цъкнеш в интернет отчита бройка в полза на Фабриката за фалшиви новини.

Това е част от стратегията за заливане на обществото с фалшиви новини по адрес на Пеевски след като балонът КТБ се спука, а хората разбраха, че мустакатият аферист Цветан Василев е създал и източил най-голямата пирамида в историята на България. Причината за злостния хъс на олигархията срещу издателя ни е всъщност законът, който той внесе заедно с колегите му Хамид Хамид и Йордан Цонев за спиране на вторичния грабеж на КТБ, а синдиците успяха да приберат активи за десетки милиони. Това никак, ама никак не се харесва на присъдружните олигарси начело с Прокопиев, затова и стрелят залп след залп с фейкове чрез болтчетата от манифактурата си за лъжи и мейнстрийма, който Прокопиев сам призна, че владее в стенограмите от АРГО-гейт. Именно затова в тях няма да намерите истините за убийците, пускани на свобода от грантови съдии, свързани с кръга „Капитал“ или пък за останалите общественозначими теми, а само манипулации, обслужващи интересите на Прокопиев, Василев, Костов и сие. И, разбира се, лъжи срещу враговете им, първи в списъка на които е Пеевски именно заради законодателните си инициативи, спиращи вторичния грабеж на КТБ и изсветляващи финансирането на всички издания в страната, в това число онлайн медиите.

В един от последните пасквили миналата неделя например от „Капитал“ се опитаха да изкарат, че едва ли не Делян Пеевски „кара джипа на държавата“. В крайна сметка обаче истината излезе наяве- Прокопиев напира отново да го кара, както в два кабинета преди това чрез свои инсталирани министри-пионки. Нека припомним само провалилият се Христо Иванов, който лично каза (видно и документирано от стенограмата АРГО), че жената на тогата на олигархията и шеф на ВКС Лозан Панов – Бети е Черeн лебед. Както се оказа - защотоима криминално досие. Издигнатият от „Демократична България“ кандидат-кмет за столичния район „Средец“ Трайчо Трайков, който е и обвиняем с Прокопиев и Дянков за продажбата на държавния дял на ЕВН на занижени цени, пък запита: “кой сега е нашият #кой? Питах вече Радан – кой е нашия кой– нали никой не се съмнява, че Цветан Василев отговаря и на други въпроси, освен журналистически“. Сакралното признание също е запечатано в историческата стенограма АРГО и показва, че кредитния фараон Цветан Василев е тайния спонсор на задкулисието.

Та в този ред на мисли и с новия пасквил за Пеевски, кръгът „Капитал“ явно показва, че иска да подкара пак джипа на властта, за да се настани на държавното кормило и да разпределя властови и публични ресурси. А целият този вой разкри, че розовобузестия подсъдим шеф на „Капитал“ губи властови постове с техния публичен ресурс, който е необходим и жизненоважен за неговото собствено оцеляване. Нищо лично, битката е за пари, много пари, както биха се изразили хората на улицата.

Много любопитно е защо главните спонсори на олигархията – Прокопиев и Цветан Василев, отново забъркват Пеевски в инсинуации с „Булгартабак“ и „Техномаркет“. Основната причина е, че именно мустакатия аферист укриващ се в Белград опита да открадне златните активи от КТБ с „Бандата за 1 евро“ на Пиер Луврие и Дмитрий Косарев. Точно затова той се пробва постоянно да забърква издателя на „Телеграф медиа“ в активи, които никога не са му принадлежали, но пък апетити към тях има самият Василев и покровителите му от Русия. Само кратка справка още от 2016 г. показва, че Пеевски е продал миноритарния си дял от 5% в „Булгартабак“. Справка в Търговския регистър (направена днес б.р. Вчера) пък доказва, че няма никакви дялове и в „Техномаркет“. Кратко, точно и ясно – Пеевски просто няма сестра и никога не е имал. Документите са достъпни за всички, а когато фактите в тях говорят, и фабриката за фалшиви новини трябва да замълчи.

На практика всички пасквили на олигархичните медии срещу Пеевски са част от стратегията на Фабриката за фалшиви новини - да приписва на негово име фирми с реален бизнес. Ще попитате каква им е целта-само една е, да ги ударят. Затова и този норматив и стратегия се спазват много стриктно от майката на фалшивите новини Стояна Георгиева, която е говорителка на гуруто на криминалния преход у нас Иван Костов. Именно Командира е и създателят на политическите ГМО-проекти и човекът, който всъщност дърпа конците на задкулисието. Компания на Стояна в сляпото следване на стратегията правят и бутиковия вестник „Сега“ на олигарха Сашо Дончев и сайта „Клуб З“ на подсъдимия олигарх и господар на хапчетата Огнян Донев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.