Производството на природен газ скача със 100 %  през юли

Производството на природен газ скача със 100 % през юли

Производството на природен газ скача със 100 % през юли спрямо същия период през миналата година. Това сочат данни на Националния статистически институт относно производството и доставките на енергийни продукти през месец юли тази година. Производството на горивото се увеличава от два на четири милиона кубически метра.

Спрямо предходния месец (юни) обаче, то остава без изменение. Според допълнителни данни на годишна база намалява производството на пропан-бутанови смеси – 50 %, безоловен бензин – 33.5 % и твърди горива с 22.1%. Понижение се регистрира още при дизеловото гориво с 15.9 на сто и електроенергията с 6 на сто.

През периода юни – юли 2020 г. е отчетено повишаване на производството на безоловен бензин с 42.7 %, дизелово гориво с 31.2 на сто до 227 000 тона, а също и на пропан-бутанови смеси до 6 000 тона. Останалите енергийни продукти, при чието производство се наблюдава ръст, са твърдите горива с 13.7 % и електроенергията с малко над 6 на сто.

В рамките на една година пък намаляват доставките на безоловен бензин – с 25 на сто, твърди горива – с 22.4 %, пропан-бутанови смеси – с 15.6 на сто, природен газ – с 6.6 %. По-малко са и доставените дизело гориво – с 4.6 на сто, електроенергия – с 3.4 %.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.