Производството на природен газ се повишава със 150 % през август

Производството на природен газ се повишава със 150 % през август

Производството на природен газ се повишава със 150 % през месец август в сравнение със същия период на  миналата година. Това сочат данни на Националния статистически институт (НСИ) относно производството и доставките на енергийни продукти през август 2020 г. Производството на горивото се увеличава от четири на пет милиона кубически метра през периода юли – август, ръст от 25 % бележат и твърдите горива.

Според допълнителни данни на годишна база най-значителен спад бележи производството на пропан-бутанови смеси – 45,5 %, безоловен бензин – 43.5 % и дизелово гориво с 26.6%. Понижение се регистрира още при твърдите горива с 10 на сто и електроенергията с 9,5 на сто.

В рамките на един месец (юли - август) производството на безоловния бензин намалява с 15% до 91 хил. тона, а това на дизелото гориво с 11,5 на сто. Макар и нисък – спад се наблюдава и при производството на електрическа енергия с 1.1 % На месечна база пропан-бутановите смеси остават без измение.       

НСИ отчита още, че  в рамките на една година намаляват доставките на твърди горива с 10.4 %, пропан-бутанови смеси – с 7 на сто, електроенергия – с 4,6% и безоловен бензин – с 2 на сто. Увеличения спрямо миналогодишните доставки се среща при дизеловото гориво – 9.4 % и природния газ с малко над 3 на сто.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.