Производството на природен газ се повишава със 150% и през октомври

Производството на природен газ се повишава със 150% и през октомври

Производството на природен газ се повишава със 150 % през месец октомври в сравнение със същия период на  миналата година. Това сочат данни на Националния статистически институт (НСИ) относно производството и доставките на енергийни продукти през октомври 2020 г.

Според допълнителни данни на годишна база най-значителен спад бележи производството на пропан-бутанови смеси – 46,2 %, безоловен бензин – 40.8  на ст, и дизелово гориво с 35.7%. Понижение се регистрира още при твърдите горива с близо четвърт и електроенергията с 11,5 на сто.

В рамките на един месец (септември - октомври) производството на пропан-бутанови смеси скача с 40% до 7 хил. тона, а това на твърдите горива с 31 на сто. Ръст от близо 5% се наблюдава и при дизеловото гориво, което достига 196 хил.т. Макар и малко повишаване има при безоловния бензин – с над 2%. През месеца пък производството на електроенергия намалява с 2.7 на сто. Природният газ остава без изменение.

 НСИ отчита още, че  в рамките на една година намаляват доставките на твърди горива с 23,9 %, пропан-бутанови смеси – с близо 18 на сто, електроенергия – с 0.7%. Ръст бележат тези на природен газ – 35 на сто, безоловен бензин – 13,9% и дизелово гориво с 3,3 на сто.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.