Производителите на картофи, лук и чесън получиха есемес за доказване на обвързаната подкрепа

Производителите на картофи, лук и чесън получиха есемес за доказване на обвързаната подкрепа

Земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2020 по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън, са получили кратко съобщение (есемес), с което са били информирани, че трябва да докажат реализацията на произведената продукция, съобщиха от ДФ "Земеделие".

Съобщението е било изпратено до фермерите от телефонен номер 180-080. Практиката с изпращане на кратки съобщения цели те да бъдат своевременно информирани за периоди на прием на документи по съответни схеми и мерки, които администрира фондът, уточняват от ДФЗ.

От 4 януари до 1 февруари 2021 г. се доказва реализацията по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън. Утвърдените образци на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, са достъпни за изтегляне и попълване на сайта на ДФ "Земеделие". Подаване на декларацията и електронния опис по схемата се извършва в отделите "Прилагане на схеми и мерки за подпомагане" в областните дирекции на ДФ "Земеделие".

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, от ДФЗ са предоставили възможност на кандидатите по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън да изпратят опис по образец чрез имейл до съответната ОД на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата (за физически лица) и адрес на управление на кандидата (за ЕТ и юридическите лица) не по късно от 27.01.2021 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.