Програма за развитие на отбранителните способности влиза в парламента

Програма за развитие на отбранителните способности влиза в парламента

Проект на Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2032 и Проект на решение за приемане на програмата и за определяне числеността на въоръжените сили трябва да гласуват депутатите според проект за програма на Народното събрание.

Депутатите ще трябва да гласуват и оставката на Валентин Николов от ГЕРБ. ЩЕ разгледат на второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс.

Промените внесени от Медна Стоянова в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение също ще влязат в дневния ред на народните представители, като трета точка за петък.

Преди това ще трябва да разгледат Закона за автомобилните превози, Закона за защита на конкуренцията, Закона за концесиите, Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Народните избраници ще разгледат и внесените промени в Закона за автомобилните превози на Валери Симеонов.

Като първа точка в дневния ред е гласуването на оставката на шефа на енергийната комисия Валентин Николов от ГЕРБ. Вчера самият Николов потвърди новината, като написа във Фейсбук, че е решил да подаде документи за член на съвета на директорите на БЕХ.“Мисля да споделя опита си и контактите изградени през годините, но първо трябва да премина през конкуренцията при конкурса” – казва още той. Освен депутат, Николов е бил и председател на Съвета на директори на БЕХ и  НЕК,  изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй, зам.-министър в МИЕТ.
 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.