0

О коло 3 милиона души се очаква да отидат до урните на 14 ноември. Това прогнозира пред БТВ Лидия Йорданова от агенция „Екзакта“.

Около 3 милиона души се очаква да отидат до урните на 14 ноември. Това прогнозира пред БТВ Лидия Йорданова от агенция „Екзакта“.

Тя отбеляза, че мажоритарният избор е интересен за българите и повече хора са решени да гласуват, дори и още да не са категорични в предпочитанията си. Йорданова смята, че има мобилизация и на партийно ниво.

"Това ще бъде една интересна надпревара", обобщи тя. Данните на социолозите сочат, че ГЕРБ има позиции навсякъде в обществения живот и сред всички възрасти, но по-слабо сред младите. Наблюдава се сериозно втвърдяване на електората и мобилизация за гласуване. Същото важи и за ДПС. Не се очаква тази партия да бъде засегната от отлив на избиратели, а дори е възможен по-висок резултат от прогнозираното. Младите избирателите под 30 години пък са при "Има такъв народ". БСП традиционно засяга групата на най-възрастните над 60 г. "Продължаваме промяната" пък печели едни много добри позиции с хората на възраст над 30-40 г.", каза още социологът.

.