Придворната журналистика в сайта на олигарха Прокопиев - „Дневник“, отново рони сълзи.

Този път – по повод новия шеф на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров. В стремежа си да се натегне пред своя издател, дежурната оплаквачка от и срещу Пеевски - Петя Владимирова, този път даже не си прави труда да задава виртуални въпроси, от чиито отговори не се интересува. Както по времето, когато подтичваше по заръка на господаря си след депутата Делян Пеевски, уж за да го атакува с въпроси. Вероятно си спомняте, че когато имаше възможност да му зададе всички въпроси, които иска, раболепната прокопиева слугиня си глътна граматиката и не можа да си спомни написаните опорки. Затова сега Владимирова директно асимилира опорната точка и си признава, че тя и себеподобните й критикуват прокурор Петров, защото е разследвал издателя на „Дневник“ и „Капитал“. Всички го знаем! От години „Дневник“ и „Капитал“ са си заслружили срамната репутация на най-несвободните медии в България. Те са бухалки, които млатят „врага“ по волята на своя господар. 

Журналист с опита на Владимирова е наясно, че в държавата няма и не трябва да има недосегаеми личности. Въпреки опитите на олигарха Прокопиев да се изживява като ангел небесен, когото всички прокурори в държавата се опитват да набучат на копията си. Безмерна наглост и падение е един млад прокурор да бъде атакуван, че е бил командирован от Софийската районна прокуратура в Софийска градска прокуратура. Ако Владимирова вижда в това някакъв нередност, какво ли би казала за небивалия кариерния растеж на бившата благоевградска адвокатка Гергана Христова – Коюмджиева, която наскоро обслужи газовия барон Сашо Дончев със странно съдийско решение. Убийственият анализ за този казус вероятно е в главата на Владимирова и пръстите я сърбят да го напише, но в „свободната“ медия, която работи, това няма как да се случи. Бихме могли да нахвърляме и ние разни въпроси към Владимирова, но основният е един – кога за последно е писала нещо, което да не прилича на конспект от опорки. Няма нужда да отговаря. Отдавна трябва да е било. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Криза в жанра на фейковете:

„Боец“-ът на Цветан Василев с нова нагла атака срещу Делян Пеевски

Криза в жанра на фейковете: "Боецът" на Цветан Василев с нова нагла атака срещу Пеевски

Слугите на олигархията никога не спят. И са много жалки в нелепите си опити да се правят на демократи, на жертви на статуквото и на борци за справедливост. Ярък пример за това е уж гражданската организация „Боец“, в която членува един-единствен човек – момчето за поръчки на Цветан Василев – Георги Георгиев.

Този Пеевски не е онзи Пеевски

Разрешиха на Пеевски да строи в „Младост“. Това крещи в заглавие жабешкият сайт на Огнян Стефанов (Агент Академик). И някой чел-недочел жител на столичния район току виж довечера си сипе една ракия и гневно затропа по масата, че „Пеевски ще строи в квартала“. Да, ама този Пеевски не е онзи Пеевски. Става дума за строителния предприемач Васил Пеевски, който няма нищо общо с депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, освен случайното съвпадение във фамилните имена.

Пред Бога Огнян (Стефанов), пред ДС Академик, пред обществото – борец срещу Пеевски

61 000 – толкова наброяват доносниците на Държавна сигурност (ДС) през 1986 година. Някои от тези сътрудници са още активни. И все така продължават да се раздвояват и разтрояват, разкъсвани между битието си на граждани и доносници. Сред активистите на ДС е и един журналист, който днес обслужва интересите на банкера беглец Цветан Василев.