Проект на МОН за онлайн обучението отличен в първите PMI награди у нас

Проект на МОН за онлайн обучението отличен в първите PMI награди у нас

Министерството на образованието и науката беше отличено като финалист за най-добър проект в публичния сектор на първите PMI награди в България (Bulgarian Project Management Awards 2021 г. ). 

Проектът на МОН е за изграждане на облачна среда и внедряване на система за управление на идентичността и обхваща създаването на националните електронни профили за учениците и учителите. Благодарение на него стана възможно дистанционното обучение по време на пандемията oт COVID-19.

Изградената система от индивидуални акаунти предоставя достъп до най-големите образователни платформи, без да е необходима регистрация. Виртуалните класни стаи също се създават автоматично.

Всеки електронен профил е персонален и уникален. Учениците ще използват профилите си през цялото време на своето обучение, като чрез тях ще могат да достигат до всички необходими материали и ресурси. По същия начин преподавателите ще имат достъп до тях, независимо в кое училище работят.

Разработената платформа обединява 1,3 млн. потребители в училища и детски градини. Осигурени са над 1 млн. виртуални класни стаи.

Конкурсът Bulgarian Project Management Awards 2021 г. беше организиран от българския клон на международния Институт за управление на проекти (PMI Bulgaria Chapter). В надпреварата участваха 44 проекта на 33 организации от публичния и частния сектор.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.