ПРОЕКТ: БДЖ пуска повече бързи влакове

ПРОЕКТ: БДЖ пуска повече бързи влакове

Проект на график за движение на влаковете за 2022 г. е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ (www.bdz.bg), съобщават от дружеството. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко направление.

С новия график е предвидено движението на директен бърз влак Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар и възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня. Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление. Чрез движението на тези влакове значително ще се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България. За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

Целта на публикуването на проекта на графика е да могат клиентите на БДЖ да се запознаят с намеренията на дружеството за разписание на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с аргументирани предложения. Това ще даде възможност и на областните и общински администрации да се запознаят и да имат готови предложения на предстоящите работни срещи между институциите.

Основните промени в проекта на графика за 2022 г. са свързани с увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната, уточняват от БДЖ. Предложения за изменения могат да се изпращат до 11 октомври 2021 г.

Разписанията на влаковете в проекта на график за 2022 г. са достъпни на сайта на БДЖ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.