0

О т "Продължаваме промяната" излязоха със становище относно отказа на Конституционния съд да изслуша лидера им Кирил Петков по казуса с неговото гражданство. Според партията така са нарушени конституционните му права, позовавайки се тълкуванието на адвокат Михаил Екимджиев.

От "Продължаваме промяната" излязоха със становище относно отказа на Конституционния съд да изслуша лидера им Кирил Петков по казуса с неговото гражданство. Според партията така са нарушени конституционните му права, позовавайки се тълкуванието на адвокат Михаил Екимджиев.

"Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията", допълва адвокатът.

Според юриста личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. Екимджиев коментира, че според него "ГЕРБ са в основата на политическата злоупотреба с казуса за гражданството на Петков, тъй като "Продължаваме промяната" е основният им политически опонент, според социологическите проучвания.