Процесът срещу годеника на убитата Милена тръгна повторно

Процесът срещу годеника на убитата Милена тръгна повторно

Разпитаха майката на жертвата пред очите на подсъдимия за зверството

Не исках да повярвам, че е той, казвах си, че той я обича. Не искам да го виждам, няма как да се издържи това, просто сме унищожени. Тя беше едва на 26 години, трябваше да я видя булка, трябваше да стане майка. Три години тичам по дела и погребения, не мога да издържа! Това заяви в окръжния съд в Пловдив през сълзи майката на убитата преди 3 години красавица Милена Динова – Ангелинка. Тя даде показания по време на втория старт на процеса срещу подсъдимия за зверството годеник на Милена – Илиян Рангелов.

Преди малко повече от година той бе признат за виновен и получи 14 години затвор от окръжния съд. След това апелативните магистрати завишиха присъдата му с 2 години. Впоследствие ВКС отмени тази присъда и върна делото за ново разглеждане от друг състав на окръжния съд в Пловдив. Преждевременната и неочаквана смърт н аадвокат Розалина Апостолова, която защитаваше правата на подсъдимия Рангелов, стана причината за отлагане на делото преди няколко седмици. За да няма повече отлагания, съдът назначи на Илиян служебен защитник - адвокат Светлана Калпакчиева. Рангелов наел адвокат Марияна Тодорова, която обаче не се яви в окръжния съд, тъй като имала ангажименти по дела в София. Подсъдимият настоя делото отново да бъде отложено, за да може в залата да присъства и неговата адвокатка. Съдът обаче даде ход на процеса, като се мотивира, че Рангелов има служебен защитник, а престоят му в ареста е ограничен по време и делото трябва да приключи в кратки срокове.

„Е*а ли му майката кой я уби? Ако знам кой е, ще му разкатая фамилията!”, това казал по телефона на майка й малко след убийството на Милена Рангелов. Към онзи етап той все още не бил признал в полицията какво е сторил. В този момент майката Ангелинка Динова била в Гърция, където работела от много години. Пред съдебния състав почернената жена се разплака, когато разбра как е било убито детето й преди 3 години. Тя разказа подробно как е израснала Милена в Гърция, къде е получила образованието си и как се е запознала с Илиян. Тогава посъветвала дъщеря си, че той не е за нея, но Милена смятала, че приятелят й ще се промени. Той обичал да излиза по заведения с приятели и да пие, но не му харесвало Милена да ходи по барове с приятелки. Виждала съм го какъв е след запой. Главата му е червена като светофар”, каза пред съда майката. Поради това между двамата имало чести конфликти. За кратко работили в Гърция, за да спечелят пари и да обзаведат къщата на Илиян в село Куртово Конаре. Там Милена се хванала на работа като сервитьорка срещу 30 евро надница за ден, а Илиян сменял работните си места и никъде не се задържал за дълго. Твърдял, че не знае езика, а някъде направо отказвал да отиде на работа, защото не му харесвало. Междувременно харчел заплатата на приятелката си за маркови дрехи, а за Милена почти нищо не оставало. След Ангелинка бе разпитан бащата на момичето, до края на деня предстои да бъдат разпитани още 8 свидетели, сред които и братът на убитата Илин Динов. По време на съдебното заседание подсъдимият Илиян отказа да дава днес показания. Родителите на Милена искат кръвнина от 400 000 лева от Рангелов. Процесът продължава и в следващите дни.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.