Пробация за осъждана 68-годишна жена, уличена в кражба на ток

Пробация за осъждана 68-годишна жена, уличена в кражба на ток

Районният съд във Варна наложи наказание от 6 месеца пробация на 68-годишна жена, като през този срок подсъдимата подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, и на задължителни периодични срещи с пробационен служител.

При проверка от служители на енергиен оператор в едно от селата на община Бяла, Варненско, се установява незаконно прикачване към електроразпределителната мрежа. Неправомерното присъединяване към въздушната мрежа за ниско апрежение било осъществено с дървени пръти, с които е прикачен проводник, свързан с обитавана от подсъдимата къща, в която нямало електромер и открита партида за електрозахранване.

По този начин потребената от семейството на жената електрическа енергия не минавала през средство за търговско измерване, не се отчитала  консумираната мощност и съответно не била заплащана. 68-годишната жена е осъждана.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, тя бе призната за виновна по повдигнатото й обвинение  в неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което е създала условия за пълно неотчитане на консумирания ток. Деянието е наказуемо по чл.234В, ал.1 от НК.

Решението е окончателно и влиза в сила веднага.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.