Признаха 4 сдружения за национално представителни организации

Признаха 4 сдружения за национално представителни организации

Министерски съвет призна 4 сдружения за национално представителни организации. Сдруженията „Българска Асоциация Диабет“, „Асоциация на родителите на деца с нарушено зрение", „Съюз на слепите в България“, „Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения“ носят статута за срок от 4 години.

Сдружение „Българска Асоциация Диабет“, осъществява дейност в обществена полза, оказвайки съдействие за подобряване на условията на живот, труд, лечение, профилактика и самоконтрол на хората с диабет в България, както и за тяхното социално приобщаване, личностната реализация и пълноправно участие в обществения живот.

Сдружение „Асоциация на родителите на деца с нарушено зрение“ беше признато за национално представителна организация за също за четири години. Сдружението осъществява дейност в обществена полза и работи активно за подобряване на начина на живот и социалното приобщаване на децата с нарушено зрение в България.

Сдружение „Съюз на слепите в България“ за национално представителна организация за срок от четири години. Сдружението осъществява дейност в обществена полза, като акцентът е защита на човешките, гражданските, социалните и икономическите права на хората със зрителни увреждания и тяхното пълноценно приобщаване в обществото.

Сдружение „Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения“ за национално представителна организация за срок от четири години. Сдружението осъществява дейност в обществена полза, като работи активно за осигуряване на достоен и независим живот на децата и лицата с интелектуални затруднения и техните семейства и отстоява правата им пред държавните органи и обществени организации.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.