Привличаме чуждестранни туристи с екопътеки и разходки с лодки
3

Привличаме чуждестранни туристи с екопътеки и разходки с лодки

Страната ни ще привлича чужди туристи с атракции като разходка с лодка и турпътеки. Информационен бюлетин ще ги информира за възможнистите за отдих в 7 страни около Черноморието. В него са включени 18 проекта, финансирани чрез Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020“. Страната ни е представена с три нови проекта за туризъм и спорт в района на Варна и Бургас. Представени са атракции като разходка с лодка от Несебър до Бургас и остров „Св. Иван“, посещения на историческите места „Побитите камъни“, Римските терми край Варна, както и новоизградена туристическа пътека до параклиса „Св. „Марина“ до Созопол, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Ведомството отговаря за управлението на програмата. В бюлетина са включени и проекти на Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Турция и Украйна. Бюлетинът ще се разпространява в интернет платформи и социалните мрежи в България, Гърция, Румъния, Турция, Армения,Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна.

Всички обекти са изпълнени в рамките на първата покана за набиране на проектни предложения в настоящия програмен период, по която са разпределени близо 20 млн. евро за насърчаване на бизнеса и предприемачеството в рамките на Черноморския басейн и опазването на околната среда и намаляване на отпадъците в морските води.

През миналата година бяха предвидени още 24.5 млн.евро за проекти по двете приоритетни оси на програмата. Сред тях са одобрени и нови 11 проекта за развитие на туризма в десет черноморски държави, които са в процес на изпълнение.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.