Ограничава се слизането на екипажи от плавателните съдове, които посещават пристанищата във Варненско. Това решение бе взето на заседание на Областния кризисен щаб, съобщиха от областната администрация.

По време на заседанието, което бе проведено дистанционно, шефът на ИА „Морска администрация“ във Варна, кап.Валентин Енчев заяви, че досега е нямало забрана екипажите на акосторалите кораби да напускат пристанището, като са можели да излизат в града.

Поради тази причина е проведено заседанието, на което във връзка с мерките за ограничаване разпростраението на коронавируса, бе взето решението да се ограничи движението на екипажите на корабите, които пристигат от различни дестинации във Варна. По отношение на желанието да се закупят определени провизии, това може да се извършва от агента на кораба, решиха още от Щаба.

Забраната е за периода на пребиваване на кораба в пристанището, а изключение се допуска единствено, когато слизането на брега е за оглед на външното състояние на корпуса на плавателния съд. Решението на щаба влиза в сила от днес, 25 март.

Изпълнението и контрола върху него се възлага на ГПУ-Варна, органите на МВР, Дирекция „Морска администрация“ Варна и  Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Решението ще бъде изпратено и до Българска асоциация на корабните брокери и агенти (БАКБА).

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трайно безработни почти няма, сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия

Трайно безработни почти няма. Това сочи доклад за икономиката във Варна в условията на пандемия. Докладът е изготвен по поръчка на Община Варна от  Института за пазарна икономика и е под надслов „Влиянието на COVID-19 върху икономиката на Варна“. Той дава информация за очаквано въздействие на кризата с коронавируса върху бизнеса в града.

Офталмолозите във Варна вече имат предпазни шлемове

Уникален предпазен шлем за офталмолози бе създаден във варненската Университетска болница за очни болести във Варна. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение, проф. д-р Христина Групчева, цитирана от Радио Варна.

95 досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19

От началото на въвеждането на извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 до момента Апелативната прокуратура във Варна е взела на специален надзор 95 досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, свързани с нарушаване на карантината.