0

С кандалното интервю на 39-годишната Меган Маркъл и 36-годишния принц Хари пред Опра Уинфри беше излъчено преди няколко седмици, но все още се обсъжда в медиите. Вчера 63-годишният принц на Монако Алберт II изрази мнението си за откровения разговор на звездната двойка с журналистката.

 

Скандалното интервю на 39-годишната Меган Маркъл и 36-годишния принц Хари пред Опра Уинфри беше излъчено преди няколко седмици, но все още се обсъжда в медиите. Вчера 63-годишният принц на Монако Алберт II изрази мнението си за откровения разговор на звездната двойка с журналистката.

 

В ефира на една от програмите на канала BBC World News той призна, че е недоволен от интервюто. Алберт отбеляза, че може да разбере протеста на Меган и Хари от натиска, упражняван върху тях в двореца, но намира формата на израза му за неподходяща.

Принцът на Монако е убеден, че подобни дискусии и твърдения трябва да се провеждат при затворени врати, без да стават публични.

"Това малко ме притесни. Мога да разбера откъде идват всички тези оплаквания, но не считам телевизионните интервюта за подходящ форум за такива дискусии", каза принц Алберт II.

В същото време, попитан от журналиста за това, което принцът на Монако би искал да каже на принц Хари след интервюто, което вече беше излъчено, той призна, че му пожелава всичко най-добро: "Живеем в много труден свят и се надявам той да има достатъчно здрав разум и мъдрост, за да направи правилния избор", уточнява Труд.

В интервюто с Опра Уинфри херцогът и херцогинята на Съсекс направиха много високопарни изказвания и публични личности вече изразиха своите мисли за казаното от двойката. Сред тях беше и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама. Тя призова Меган и Хари да заровят томахавката и да простят на кралското семейство за всички обиди, натрупани в продължение на няколко години. Основният аргумент на Мишел за помирение е, че „нищо не е по-важно от семейството“.