0

Б ългарските млади музиканти са много талантливи и ще се радвам да продължа да ги подкрепям в тяхната международна кариера. Това заяви меценатът и филантроп принц Виктор фон Изенбург, който пристигна у нас специално за бароковите концерти в Международния музикален фестивал „Варненско лято“ със съпругата си принцеса Агнес фон Изенбург.

Българските млади музиканти са много талантливи и ще се радвам да продължа да ги подкрепям в тяхната международна кариера. Това заяви меценатът и филантроп принц Виктор фон Изенбург, който пристигна у нас специално за бароковите концерти в Международния музикален фестивал „Варненско лято“ със съпругата си принцеса Агнес фон Изенбург.

Във Варна те посетиха концерта на Доминик де Виленкур. Виртуозният френски  виолончелист представи произведения на Бах и избра именно първия български фестивал, за да направи професионален запис на живо, който ще се превърне в диск.

"Маестро Марио Хосен - артистичен директор на ММФ „Варненско лято“ и наш приятел, привлече вниманието ни към фестивала още миналата година, но за съжаление поради Covid-кризата не можахме да дойдем. Затова сме много щастливи, че тази година сме тук. Много сме впечатлени от постиженията на маестро Хосен и фестивалния екип и вярваме, че това е само началото на нещо голямо и, че ще бъдем част от този процес", споделиха те.

Благородническият род Изенбург води началото си отпреди повече от 10 века. През годините неговите членове подпомагат изкуството и образованието. Принц Виктор фон Изенбург е сред съоснователите и основен спонсор на Лятната академия във Виена, където всяка година млади таланти се обучават с пълна стипендия. Той е основател и на една от водещите дигитални платформи за класическа и джаз музика.