На всеки се случва, да отлага звънящата аларма на телефона си, за да подремна още малко, поради което съществуват устройства, които не спират да звънят и дори гривни с електрически импулси, които трябва да бъдат отнесена до разположена далеч станция за зареждане.

EzLarm предлага по-евтин и лесен начин за събуждане, използвайки безплатно приложение и евтин маркер.

Залепващ NFC маркер, се поставя върху повърхност в някоя от стаите, където потребителят започва деня си, като банята или кухнята.

Приложението за iOS / Android смартфони се използва също както обикновен будилник на телефон. Потребителите посочват времето от деня, в което искат алармата да се включи, след което поставят смартфона си на нощното шкафче или обичайното за тях място, когато заспиват.

Когато алармата се включи, няма начин да бъде прекъсната от сензорния екран или бутоните на телефона. Вместо това, потребителят трябва да стане от леглото и да отнесе смартфона до стаята, където се намира маркерът и да го докосне с телефона. Това би трябвало да събуди всеки, колкото и да е уморен.

Поради това, че NFC маркерите се захранват временно от магнитни полета, генерирани от смартфони или други устройства, не са нужни батерии или електрически контакт. Трябва да се отбележи, че маркера работи с iPhone 7 и по-нови модели. Всички по-нови телефони на Samsung също работят, както и някои по-стари модели.

EzLarm е дело от двама канадски студенти, които имат проблеми с ставането от леглото и в момента е обект на кампания в Kickstarter. Подкрепата е в размер на $ 14, за два маркера, като планираната цена на дребно е $ 18.

По темата: EzLarm K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Солунски лекар създаде многократна хирургическа маска по нанотехнология

Картините, на които става свидетел в болницата в Солун, където работи, от момента, в който в живота ни нахлу новият коронавирус, безпокоят дълбоко хирурга Петрос Бангеас, пише в репортаж АНА-МПА за лекаря, създал хирургическа маска с използването на нанотехнология.

Сондата блокирала при взимане на проби, след команда се треснала с уреда и проработила безпроблемно

Марсоход се ремонтира сам чрез удар с лопата

Сондата блокирала при взимане на проби, след команда се треснала с уреда и проработила безпроблемно

Инженерите на НАСА за пореден път доказаха, че са в състояние да решат най-нетривиалните задачи в най-трудните условия.

Производството на телефони надолу с 30% заради коронавируса

Oчaĸвa ce ĸopoнaвиpycнaтa eпидeмия дa дoвeдe дo oгpoмнo нaмaлeниe в пpoизвoдcтвoтo нa cмapтфoни, ĸoeтo пoтeнциaлнo щe пaднe c дo 30% пpeз пъpвaтa пoлoвинa нa 2020 г., пocoчвa aнaлизaтopcĸaтa aгeнция зa ĸoнcyлтaции зa глoбaлния тexнoлoгичeн пaзap АВІ Rеѕеаrсh.