Приключиха летните ремонтни на училища и детски градини във Варна

Приключиха летните ремонтни на училища и детски градини във Варна

Приключиха летните ремонтни дейности в общинските училища и детски градини, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

В момента се работи по обновяванетo или поставяне на нова хоризонталната и вертикална улична маркировка в района на всички образователни институции в общината. Сред по-мащабните изпълнени дейности в училища са отоплителните инсталации в ОУ „Ст. Караджа“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, СУ „Гео Милев“, СУ „Л. Каравелов“,

ремонтите на покривните конструкции, фасадите, подмяна на дограмите и физкултурните салони в ОУ „П. Волов“, ОУ „Капитан Петко войвода“, ОУ „Анг. Кънчев“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, СУЕО „Ал. С. Пушкин“, ОУ „Черноризец Храбър“, ОУ „Хр. Смирненски“ в с. Тополи и ОУ „Патр. Евтимий“. Ремонтирани и оборудвани с ново обзавеждане са помещения в III ПМГ „Акад. М. Попов", ОУ „Г. С. Раковски“,  СУ „Св. Климент Охридски“ и други.

Направено е облагородяване на дворното пространство в Общинския детски комплекс във Варна. Ремонтни дейности са извършени и в 10 детски градини, сред които ДГ „Българче“, където е обновен приземния етаж и е поставена нова ограда, в ДГ „Бриз“ е подменена дограмата и обзавеждането на стаите, в ДГ „Карамфилче“ е завършен текущ ремонти на старата сграда, а в „Мечо Пух“ и „Приказка“ - на санитарните помещения и на покрива.

Приключи основният ремонт и на бившата сграда на Дом „Другарче“, като част от ДГ „Д-р П. Берон“. След  изграждането на стая за ерготерапия в Центъра за специални образователни потребности, продължава работата по адаптиране на средата - подготвя се  кабинет "Монтесори" и стая за арт-терапия. Ще бъде поставено и LED-осветление.

В Средношколското общежитие „Михаил Колони“ е извършена подмяна на пана от оградата, поставена е нова портална врата, извършен е ремонт на санитарните помещения, уточняват още от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.