0

П риключи проверката на РЗИ в Плевен в болница „Свети Панталеймон“. Здравният министър я разпореди след сигнал от здравно неосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу Covid-19, предаде БНР.

Приключи проверката на РЗИ в Плевен в болница „Свети Панталеймон“. Здравният министър я разпореди след сигнал от здравно неосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу Covid-19, предаде БНР.

Все още няма официално становище по случая. То се очаква тези дни обяви д-р Илиян Минчев - директор на инспекцията:  "Установи се, че неразбиране са проявили тези от персонала, които са счели, че са еднозначни нещата "неосигурен" и "без личен лекар", което не е едно и също".

На официалната си страница РЗИ  -Плевен отново напомня:  "Здравноосигурителният статус - това е като постулат, не е условие да бъде ваксинирано лице с ваксина срещу Covid-19 при изявено желание от негова страна. Тези, които вече нямат и лични лекари, тогава те трябва да се обърнат към РЗИ или да се възползват пак от зелените коридори".