Приемът на първолаци изцяло онлайн

Приемът на първолаци изцяло онлайн

Приемът на първолаци може да стане изцяло онлайн, съобщи Диян Стаматов директор на 119 СУ и общински съветник в София.

Работи се по изготвянето на централизирана платформа в София, като се поглежда с приемственост на принципа за платформата на детските градини, обясни той в интервю за "Телеграф". Дали платформата ще бъде факт тази година зависи от много фактори, но основната идея е да се направят всички възможни стъпки, за да се реализира това, каза Диян Стаматов.

С новата система ще се създаде по-голяма прозрачност и по-висока степен на доверие на родителите, че нещата са чисти. Второ, най-вероятно биха се елиминирали възможностите за жребий, там, където ги имаше в предходните години по отношение на невъзможността на отделните училища да приемат всички желаещи от дадена група ученици, коментира общинският съветник.

Друго улеснение за родителите ще е, че абсолютно всичко ще е дигитално. С изключение само и единствено на удостоверението за завършена подготвителна група, когато става при окончателното записване. Все пак трябва да има гаранция, че детето е записано на едно място, а не на няколко, обясни Стаматов. Всички други стъпки ще да бъдат без никакво губене на време на родителите и изцяло онлайн. При критериите отново водещи фактори ще са уседналостта, местоживеенето на родителите, близостта до училището – принципи, които са се утвърдили в приема през последните няколко години.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.