Приемен присъствен изпит ще има в Медицинския университет в Плевен

Приемен присъствен изпит ще има в Медицинския университет в Плевен

За първи път Медицинският университет в Плевен провежда присъствен приемен изпит по биология и химия в един ден заради условията на пандемия.
Конкурсът е насрочен за неделя и ще класира кандидатите за магистърските специалности.

Изпитът за "Медицина" и "Фармация" е двукомпонентен със съкратена продължителност и намален обем - общо четири часа, без фиксиране на времето за представяне по двете дисциплини.

Конкурсът ще се проведе в 59 учебни зали в три сгради - Ректорат, Учебен корпус и Факултет "Фармация" с участието на 180 квестори. Така е създадена е организация за спазване на противоепидемичните мерки - ограничен брой кандидати в залите, спазване на дистанция, осигурени предпазни средства и дезинфекция.

Висок е броят зрелостниците - общо 776, които ще се явят присъствено на конкурсния изпит. Те ще имат възможност за още едно присъствено явяване на изпит - на 1 юли, като в класирането ще участват с по-високата си оценка по биология и химия.

Кандидатите трябва да се явят на изпита с предпазни маски, като ще заемат местата си в изпитните зали до 8.30 ч. Точно в 8.45 ч в зала "Асклепий" на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните варианти. Това ще стане в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност, проф. Маргарита Александрова, родители и журналисти.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.