ДФ ”Земеделие” ще приема проекти по Националната лозаро-винарска програма само с предварително запазени часове, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Става дума за проекти по мерките ”Популяризиране в трети държави” и ”Инвестиции в предприятия”. Промяната е във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса в България.
Необходимите документи по двете мерки ще се подават лично или чрез упълномощено лице в централното управление на ДФЗ в София, отдел ”Вино, промоционални програми и лицензии”. Часовете за прием ще се записват на следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. ”Запазването на часове се предприема с цел осигуряване на условия, щадящи здравето на бенефициентите, както и осигуряване на тяхното удобство”, обясняват от фонда. Така ще се избегне и струпването на хора в сградата на ДФЗ.
Срокът за подаване на документи по мярка ”Популяризиране в трети държави” е до 31 март 2020 г., а по мярка ”Инвестиции в предприятия” - до 10 април 2020 г.
Популяризиране
Хората, които кандидатстват по мярка ”Популяризиране в трети държави”, ще могат да получат до 60% европейско финансиране за промоции на вино на пазарите извън ЕС вместо досегашните 50%. От по-високия размер на европейско финансиране ще могат да се възползват всички кандидати, чиито проектни предложения са подадени и одобрени в срок от 12 месеца, считано от 03.02.2020 г.
Съхранение
Кандидатите по мярка ”Инвестиции в предприятия” освен за закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, ще могат да кандидатстват и за строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Задължително поливане  за новите дръвчета

Ябълката и крушата се пръскат срещу струпясване

Задължително поливане за новите дръвчета

 

Април е месец, през който постепенно се подобряват светлинните и топлинните условия. Увеличават се продължителността на деня и интензивността на слънчевата радиация.

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Поръчваме си агне от ферма у дома

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Това е той:

Роден е на 29 май 1978 г. в Горна Оряховица
С овцевъдство се занимава от 2003 г.
Учи аграрна икономика в Пловдивския университет
Има две деца

Фермерите увеличават стадата

От 15 април до 15 май 2020 г. животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните” от ПРСР 2014-2020 г.