Приемат допълнително резерви по специалност „Медицина“, направление „Военен лекар“

Приемат допълнително резерви по специалност „Медицина“, направление „Военен лекар“

Медицинският университет и Висшето военноморско училище във Варна дават допълнителна възможност за кандидатстване на резерви (мъже и жени) по специалността „Медицина“, направление „Военен лекар“, съобщиха от университета.

Крайният срок за подаване на документи е до 9 часа на 26 юли т.г. Кандидат-студентите, които желаят да участват в допълнителната процедура е необходимо да заявят това свое желание към МУ-Варна, като изпратят имейл от личната си електронна поща на адрес  ksk@mu-varna.bg.  Информация можете да се получи и на тел. 052/677 060 или 052/677059. Изискванията към кандидат-студентите са да са се явили на приемните изпити по биология и химия в МУ-Варна (предварителни или редовни) през 2021 г. и да имат положителни оценки от тях (минимум „Среден 3“). Не се допускат за участие кандидати, които са кандидатствали в МУ-Варна през 2021 г. за някоя от специалностите „Медицина", включително направление „Военен лекар", „Дентална медицина" или „Фармация" и имат слаба оценка на един или и на двата изпита по биология или химия.

Кандидатите трябва задължително да се явят и да положат успешно и допълнителните изпити във Висшето военноморско училище – Варна. Кандидатите трябва да представят пълния комплект документи във ВВМУ и да се явят на 26 юли от 9 часа за инструктаж, на 26 до 29 юли от 9,30 часа за проверка на психофизиологичните качества, на 28-ми от 8 часа за изпит за физическа годност, а от 13 часа за писмен тест по английски език (само за кандидати, които не са положили ДЗИ по английски език) и от 21 до 29 юли - на медицински прегледи по отделен график.

Таксата за явяване на изпитите е 45  лв. (за кандидати, които са положили ДЗИ по английски език таксата е 30 лв.).  Медицинският университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, съвместно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ предлагат възможност за обучение по направление „Военен лекар“, което съчетава обучение по специалност „Медицина“ за образователно-квалификационна степен „магистър“ и специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“, специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ с образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Обучението е в редовна форма и се провежда едновременно в МУ-Варна, ВМА и във ВВМУ. След завършване на пълния 6-годишен курс на обучение, студентите получават образователно-квалификационните степени „магистър“ по специалността „Медицина“ от МУ-Варна и „бакалавър“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ от ВВМУ. Добрата подготовка на завършилите тази специалност им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни, членки на НАТО. Обучението по специалност „Медицина" отговаря на най-високите национални и международни стандарти.

Осъществява се само в редовна форма, по учебен план, разработен на базата на единните държавни изисквания. 6-годишният курс на обучение включва 10 учебни семестъра и преддипломен стаж, по време на който се полагат държавни изпити. След завършване на пълния курс на обучение студентите получават професионална квалификация „магистър-лекар“ и придобиват образователно-квалификационна степен „магистър“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.