Приеха бюджета  за 2019 година на Русе

Приеха бюджета за 2019 година на Русе

„За“ гласуваха 37, „против“ бяха 9, трима се въздържаха

След продължили около три часа дебати на днешното извънредно заседание на Общинския съвет в Русе бе приет бюджетът за 2019 г. на общината.

„За“ гласуваха 37, „против“ бяха 9, а трима се въздържаха.

През тази година Русе ще разполага със 113 990 993 лева, без преходен остатък, което е с осем процента повече в сравнение с предишната година. Рамката на бюджет 2019 е най-високата до момента.

Сред основните акценти е продължаването на социалната политика на общината. Заделени са средства за асистирана репродукция, за подпомагане дейността на различни клубове и др. Предвидено е изграждане на ново улично осветление и благоустрояване на квартали. Заложени са повече средства за поддържане на детски площадки – 120 000 лева. Ще бъдат обновени 20 детски площадки, а за ремонт ще бъдат подготвени още 25. Местата за фитнес на открито ще се увеличат с две, ще има още две и за стрийт фитнес. Общо 150 000 лева ще се вложат в дворните пространства на детските градини. Предвижда се и изграждането на голям плувен комплекс, спортна зала в СУ „Васил Левски“ и др., както и изпълнението на ключови проекти по европрограми.

Традиционно и през тази година са заделени средства за малките населени места в общината, с които ще се финансират неголеми проекти.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.