0

П остоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи състав на районния съд в Казанлък спрямо 16-годишен тийнейджър от Града на розите, който е бил спипан след поредно разбиване на вендинг-апарат по улиците.

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи състав на районния съд в Казанлък спрямо 16-годишен тийнейджър от Града на розите, който е бил спипан след поредно разбиване на вендинг-апарат по улиците.

Невръстният Митко Чернев се оказал със завидна крими-биография и вече има зад гърба си изтърпяна една ефективна присъда в затвора за непълнолетни във Враца, откъдето е излязъл през юни миналата 2021 година.

Оставането му сега в ареста е заради  разбиване с цел грабеж на вендинг-апарат в родния Казанлък на 20 срещу 21 януари.Деянието е извършено в условията на повторност и в немаловажен случай. Чернев, макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Престъплението е квалифицирано по чл.195, ал.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.28 ал.1  вр. чл. 63 от Наказателния кодекс.

Момчето  е обвинен и за това, че по същото време и място е повредило вендинг автомат, като го е счупил и с това е причинил вреди в размер на около 700 лева – престъпление по чл. 216, ал.1 вр. чл. 63 от Наказателния кодекс. Тарашът е бил извършени под влияние на наркотици.  Определението на съда може да бъде обжалвано.