0

Г ЕРБ-СДС със заявка за нова победа и първа политическа сила на вота на 11 юли. Това стана ясно от думите на зам-председателят на ГЕРБ Даниел Митов при откриването на кампанията на ГЕРБ- СДС в София.

ГЕРБ-СДС със заявка за нова победа и първа политическа сила на вота на 11 юли. Това стана ясно от думите на зам-председателят на ГЕРБ Даниел Митов при откриването на кампанията на ГЕРБ- СДС в София.

"Здравейте победители!", така се обърна Митов към събралите се зад НДК, където се провеждаше събитието.

"Знаете, че ГЕРБ води България към по-добро, каквото и да обясняват. Ние можем да преодолеем разделението в обществото, което опонентите прокарват. Реваншизмът се плащат скъпо от всяко общество", каза той. Поясни, че няма да позволят България да попадне в "лапите на тези страсти". Митов изтъкна, че ГЕРБ винаги са побеждавали на всички парламентарни избори. "И пак ще бием", каза той.

По думите му ГЕРБ е единственият гарант България да се развива като силна европейска държава, а тясното сътрудничество САЩ ще е гарант за нашата сигурност. "Не желая да коленича пред прокремълския президент Румен Радев и не желая да харесвам Бойко Рашков", каза той и призова всяко "ууу" срещу тези лица да се превърне в поне 100 гласа за ГЕРБ-СДС.

Митов е убеден в победата на ГЕРБ -СДС, защото именно те са истинските демократи.

"Не желаем да променяме народа си, а искаме да му служим", каза Митов. Не били като опонентите да го вкарат в своя идеологическа кошара, където да стоят. Тяхната сила била в свършената работа и какво са направили досега. Поясни, че опонентите им водели клеветнически кампании, а когато дойде време за работа, всички се покривали.

"Да се работи е трудно. Ние не се плашим от работа. Ще продължаваме да работим за благото на българските граждани – през инвестиции, образование, здравеопазването, социалните мерки, спортни и културни съоръжения, храмове", каза той. По думите му на опонентите им демокрацията им пречи и се опитват да я демонтират и да превърнат демократичния ред в хаос. Пример за това било последното 45-то НС и служебното правителство.

"Превърнали са се в бульон, който трябва да роди живот. Но за това трябва поне емпатия, която те не притежават", каза Митов. Той поясни, че останало само озъбена омраза и мракобесия и именно с това се занимавали опонентите им. Той даде думата и на младежите в листата. 

 "Само ГЕРБ може да спре хаоса", заявиха част от тях.