0

Р умен Радев ще свика среща с представители на ЦИК, правоохранителните органи и политическите партии във връзка с множеството сигнали за недействителни бюлетини и купен вот. Това обяви самият държавен глава ,минути след като гласува на балотажа за кмет на София и районен кмет в столичната Професионална гимназия по автотранспорт.

Румен Радев ще свика среща с представители на ЦИК, правоохранителните органи и политическите партии във връзка с множеството сигнали за недействителни бюлетини и купен вот. Това обяви самият държавен глава ,минути след като гласува на балотажа за кмет на София и районен кмет в столичната Професионална гимназия по автотранспорт.

„Отново призовавам гражданите да излязат и да гласуват, защото само действителният вот може да победи купения и корпоративния. Радев коментира и изказването на френския президент Макрон, че предпочита африканските мигранти пред българските с думите: „Няма български мигранти, България е пълноправен член на Европейския съюз и нейните граждани, както всички други европейски граждани имат право на свободно придвижване“. Радев обаче подчерта, че външната политика е твърде сериозна и деликантна тема, за да бъде коментирана от когото и да била за пиар на локални избори, но въпреки това той подчерта, че България разчита на партньорството си с Франция за важни теми като „Пакета молбилност“, Шенген и Механизма за сътрудничество и проверка. На въпрос, дали вече се е запознал с документите за избора на нов главен прокурор, Радев заяви, че само протоколът от заседанието, на което беше изслушан Иван Гешев е 240 страници.