Президентът папагал

Президентът папагал

Каква жалка гледка - генералът-президент Румен Радев се превърна в папагал, повтарящ безконечно мантрите на търсещи реванш подсъдни олигарси.

А с това безсрамно се подигра с достойнството на славните български генерали, прославили родината ни в не една битка. Ако имаше чест, тутакси щеше да изтича в парламента, да си хвърли оставката и тогава да се яви на площада. Но вместо това, като евтин хитрец от Магурата, изпълзява от кабинета си, размахва юмрук в противоречие със задължението си да е обединител на нацията, изкрясва си репертоара, после се скрива в колата и отпрашва към клетката си в Бояна. Очевидно е, че с призива за президентска република, тези, които го поставиха в тази клетка, искат безконтролна власт.

Анархокомунистическата им левичарска пушилка цели разрушаване на парламентарната република. Не, това не е желание за промяна, не е и неуважение към институциите, а подбудителство към разрушаване на демокрацията. Ща кажем направо – залпът на “Аврора” остана в историята, но диктатурите, които роди и които погубиха милиони, преди да се сгромолясат, както стана и у нас, май още отекват в нечии болни глави.

Очевидно обаче няма как този дошъл от нищото Радев, да разбере, че може да е само бездарен имитатор на някогашните сатрапи. И че той е този, който трябва да подаде оставка, вместо всекидневно да поругава пагона, като безропотно се връща в клетката, в която са го поставили кукловодите на прехода. Всъщност, там и ще си остане, презрян от историята.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.