Мобилно приложение, на което ще може да се следи какво се продава на Женския пазар, както и какви събития се организират, ще бъде пуснато до няколко дни. Това съобщи директорът на „Пазари Възраждане“ Драгомир Димитров.

Дружеството изгражда платформата заедно с мобилния оператор А1. „Приложението ще бъде разпространено чрез QR-кодове из цяла София – по бул. „Витоша“, на летището, заведения и др. По този начин туристите и столичани ще може да влезнат в сайта на Женския пазар и да направят виртуална разходка във всички обекти“, обясни Димитров. Информацията на платформата ще бъде обновявана на всеки три месеца с цел потребителите да получават актуална информация за случващото се на пазара.

Димитров съобщи още, че до две седмици предстои монтиране на нови 32 камери в зеленчуковия сектор на пазара между ул. „Кирил и Методий“ и бул. „Сливница“. „Заедно с LED осветлението в търговската зона и осветлението на алеите, което монтирахме, ще направим Женския пазар най-сигурната територия в София по отношение на битовата престъпност. Това е част от цялостната ни концепция за превръщането на зоната в модерна градска територия, в която хората да идват не само да пазаруват пресни плодове и зеленчуци, а да могат да се насладят на атрактивна обществена среда, да осъществяват социални контакти и преживявания“, каза шефът „Пазари Възраждане“.

Димитров отчете, че близо 100 хил. лв. са инвестирани в мащабен ремонт на търговските площи. Боядисани са и ремонтирани всички 181 търговски маси на пазара, подменени са тентите и механизмите, сменена е подовата настилка в сектора, поставено е LED осветление на пазарната площадка и на алеите, подменени са надземната част на контейнерите за боклук, озеленени са и градинките.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

РИОСВ: Преустановено е замърсяването на река Марица

Преустановено е замърсяването на река Марица, информираха от пазарджишката Регионална инспекция за околна среда и води. Тази сутрин е извършено повторно пробонабиране от канализационните колектори и река Пишманка. Резултатите от пробите сочат, че замърсяването е преустановено. Показателите от Градски колектор-1  са: ХПК - 128 mg/l и неразтворени вещества – 209 mg/l, а от Градски колектор-2: ХПК - 49 mg/l и неразтворени вещества – 29 mg/l.

Студент от Пазарджик изчезна в София, издирва се

20-годишният Николай Митов от пазарджишкото село Сарая, който е студент втора година в Софийския университет“ Св. Кл. Охридски“, е изчезнал и се издирва, съобщиха негови приятели във Фейсбук. Те са силни притеснени и очакват да чуят добри новини, а снимката на момчето се споделя в различни профили в социалната мрежа с надеждата, че някой може да даде някаква информация за студента.