0

Т ричленен състав на старозагорския окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“ , наложена на 29-годишният Васил Станков, който е обвиняем за шофиране под въздействие на дрога , неподчинение на полицейски служители и  бягство от местопрестъплението.

Тричленен състав на старозагорския окръжен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“ , наложена на 29-годишният Васил Станков, който е обвиняем за шофиране под въздействие на дрога , неподчинение на полицейски служители и  бягство от местопрестъплението.

Инцидентът , при който се наложи полицаи от Старозагорска и Пловдивска области  в продължение на 3 часа да гонят лек автомобил „Пежо 307“ с трима пътници в него,  стана в ранните часове на 18 януари, след като водачът не спрял на стоп-палка по улиците на Стара Загора.

В залата на съда неосъжданият до сега и без криминални прояви млад мъж заяви, че не знае кой е шофирал автомобила и допълни, че сам се е предал на преследвалите го униформени служители на МВР.

Наетият от Станков адвокат пробва да омилостиви съдиите като настоя, че клиентът му има мъничък племенник, дете на сестра му, който много бил привързан към него и тъгувал заради липсата му.Защитната пледоария обаче предизвика само скептични усмивки, тъй като при направения на местопрестъплението тест е станало ясно, че Васил е бил надрусан с амфети и метаамфети.

 Със същата комбинация от синтетична дрога се оказали и двамата му спътници, 23-годишният Денислав Дончев и 32-годишния Владимир Митев. В своите показания и пред съдия те недвусмислено заявили, че педала за газта на Пежото по целия път от Стара Загора до окрайнините на казанлъшкото село Ръжена, където полицаите направили засадата е натискал именно Станков.

Има опасност обвиняемият по бързото досъдебно производство да се укрие или да извърши ново престъпление . Събраните до момента доказателство дават основание да се смята, че точно той е извършил престъпленията, за които е обвинен, предаването пък е станало след продължило часове наред преследване със следови кучета, коментира определението докладчикът по делото Ива Стефанова.

Над 300 километра е продължило преследването по пътищата на двете области, на момента скоростта на Пежото е надхвърляла 200 км /час, споделиха участвали в гонката полицаи.

На две от патрулните коли свършило горивото и се наложило да бъдат викани подкрепления, признаха  униформените.

Аналогично преследване, продължило повече от час по улиците на Сливен е имало през седмицата, на финала е бил задържан 30-годишен дрогиран водач на БМВ Х5 от новозагорското село Сокол, той обаче е бил пуснат от съда с мярка за неотклонение „домашен арест“. Аргументът бил , че Илко Ангелинов имал постоянна месторабота в …Италия