0

С ексът при пандемия може да бъде сложен, обяви водещ медицински специалист в Канада, като препоръча избягване на целувките, ползване (и) на предпазна маска, както и избягването на пози „лице в лице“, обобщи CNN препоръките на д-р Тереза Там.

Тя е главен специалист по обществено здравеопазване в Канада.

Сексът при пандемия може да бъде сложен, обяви водещ медицински специалист в Канада, като препоръча избягване на целувките, ползване (и) на предпазна маска, както и избягването на пози „лице в лице“, обобщи CNN препоръките на д-р Тереза Там.

Тя е главен специалист по обществено здравеопазване в Канада.

Д-р Там изтъкна очевидното - че най-нисък е рискът от заразяване с коронавируса при сексуално самозадоволяване. Но за онези, за които това не е достатъчно, тя предлага редица стъпки за намаляване на риска, включително "избягване на контакт или близост лице в лице".

"Настоящите данни сочат, че има много малка вероятност от заразяване с новия коронавирус чрез сперма или вагинални течности. Въпреки това, дори при липса на симптоми, сексуалната активност с нови партньори увеличава риска от заразяване при близък интимен контакт, като целувката“, предупреждава д-р Там в изявлението си.

Сред препоръките й са избягването на интимни връзки с партньори, които имат симптоми на Covid-19, както и избягването на употребата на алкохол, който пречи на взимането на „безопасни решения“.