Преносочват 70 млн. лв. европари в подкрепа на малкия и среден бизнес

Преносочват 70 млн. лв. европари в подкрепа на малкия и среден бизнес

Близо 70 млн. лв. ще бъдат пренасочени от европрограми в подкрепа на малкия и среден бизнес във връзка с COVID-19, реши правителството. 

Министерският съвет прие решение за изменение на Оперативна
програма „Околна среда 2014 - 2020 г." (ОПОС), съфинансирана от
Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионния фонд (КФ)
на Европейския съюз и държавния бюджет.

С одобреното изменение на програмата 69 853 000 лв. се пренасочват към оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.;, от които 49,5 млн. лв. по линия на ЕФРР и 20,4 млн. лв. по линия на КФ. Пренасочването е съгласно взето решение на национално ниво за преразпределяне на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове между оперативните програми в подкрепа на мерки за минимизиране на отрицателните последици от разпространението на COVID-19. По този начин ще се подпомогне процесът по осигуряване на подкрепа за българската икономика по отношение на малкия и среден бизнес, за да се гарантира последващото излизане на предприятията от настоящата криза с минимални сътресения и при възможно най- благоприятни условия, както за работниците, така и за техните работодатели.

Финансирането от близо 70 млн. лв. ще бъде осигурено от недоговорен или спестен до момента ресурс по оперативната програма. С одобреното изменение са прехвърлени и финансови средства между приоритетните оси, в резултат на което са актуализирани финансовите таблици и стойностите на индикаторите за резултат и изпълнение.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.